made in greece logo

Πρόληψη και συντήρηση

Ανοξείδωτο ατσάλι (304) συντήρηση και προφύλαξη από σκουριά

Για το σχηματισμό σκουριάς δεν ευθύνονται μόνο οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η τριβή με αιχμηρά αντικείμενα. Η καθημερινή χρήση των inox επιφανειών και η επαφή τους με σκόνη, λίπη ή άλλες βρωμιές φθείρουν την επιφάνεια του inox. Όσο παραμένει λερωμένο, αναπτύσσονται διαβρωτικά στοιχεία στο προστατευτικό στρώμα του οξειδίου του χρωμίου, καθιστώντας το ευάλωτο στη διάβρωση. Επομένως ο τακτικός καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα προστασίας από τη σκουριά ιδιαίτερα για τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ο σωστός καθαρισμός του ανοξείδωτου ατσαλιού εξαρτάται από το είδος του λεκέ.

Συμπέρασμα: Ένα κράμα ανοξείδωτου χάλυβα υπερτερεί έναντι του κοινού σιδήρου. Αντέχει περισσότερο στο χρόνο και είναι πιο υγιεινό. Όμως θέλει και αυτό, όπως όλα, τη δική του φροντίδα. Προστατέψτε τα είδη από ανοξείδωτο χάλυβα από την υγρασία, τη θάλασσα και τη φωτιά.

Με τη σωστή συντήρηση όλα τα ανοξείδωτα αντικείμενα, σκεύη, αξεσουάρ και επιφάνειες, εντός και εκτός σπιτιού, μπορούν να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια. Τα μαγειρικά σκεύη καλό είναι να αποφεύγετε να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων γιατί τα απορρυπαντικά των πλυντηρίων είναι πολύ “σκληρά”.

Να θυμάστε ότι μετά από κάθε καθαρισμό (ιδιαίτερα αν έχετε ξεβγάλει με νερό) καλό είναι να σκουπίζετε με ένα καθαρό, μαλακό πανί ώστε να αφαιρούνται τα άλατα και να παραμένουν γυαλιστερά για περισσότερο.

Τι προκαλεί τη σκουριά στον ανοξείδωτο χάλυβα 304; Η έκθεση στο αλάτι και τα χλωρίδια μπορεί να καταστρέψει το 304 και άλλα κράματα ανοξείδωτου χάλυβα. Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει τη σκουριά από τον ανοξείδωτο χάλυβα 304 διαβρώνοντας το προστατευτικό στρώμα οξειδίου του και ο χάλυβας 304 αφαιρείται επίσης πιο εύκολα από τις επιπτώσεις του αλατιού και των χλωριδίων. 22 Οκτωβρίου 2021

Καθαρισμός και Συντήρηση παγουριών

Πριν την πρώτη χρήση και τον καθημερινό καθαρισμό, πλύνετε με το χέρι με σαπούνι αραιωμένο σε ζεστό νερό
Κρατήστε το ακάλυπτο και άδειο για την αποθήκευση

Επιλογή είδους
Sections